Τζέφρι Πάιατ, «ο ποδηλάτης»;

Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν την πολιτική του καρότου και του μαστιγίου για την προώθηση των συμφερόντων τους. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένη και η συμμετοχή του Αμερικανού πρεσβευτή στον καθιερωμένο 41ο αγώνα ποδηλασίας, «Γύρος Θυσίας», που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι δήμοι Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με αφετηρία την Πάτρα και τερματισμό την Αγία Λαύρα. Χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις, για να συγκαλύψει τα ιμπεριαλιστικά – δολοφονικά χαρακτηριστικά της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μεγάλες ευθύνες έχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο δήμαρχος Καλαβρύτων που τον καλοδέχτηκαν.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής τον τελευταίο καιρό επισκέπτεται συχνά την περιοχή της Πελοποννήσου. Στο κέντρο της προσοχής του βρίσκονται δύο στρατιωτικές βάσεις, του Αραξου και της Ανδραβίδας, καθώς και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Τελευταία του επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας με αφορμή την έναρξη της άσκησης «Ηνίοχος», με τη συμμετοχή και άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών, ενταγμένη στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για χτύπημα σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ εστιάζεται στις παραπάνω βάσεις για μετεγκατάσταση στρατευμάτων, καθώς και αποθήκευση δολοφονικών όπλων, ακόμα και πυρηνικών.

Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν. Είναι επικίνδυνοι. Εξω τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται μακριά από τα σύνορα. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται.

Αεροπεζοναύτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.