Για το νέο γύρο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Συρία

Καθώς το πολεμικό και εθνικιστικό κλίμα φουντώνει στην περιοχή (και μέσα στην χώρα μας) ένας νέος γύρος δολοφονικών επιθέσεων ξεκινάει στην Συρία.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρες οι μέχρι τώρα πληροφορίες που διαρρέουν από το ΜΜΕ, είναι σίγουρο ότι την πρωτοβουλία έχει η ιμπεριαλιστική συμμαχία που έχει συγκροτηθεί υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ (ΗΠΑ, Ισραήλ αλλά και άλλοι “φιλειρηνικοί” σύμμαχοι όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος). Οι ΉΠΑ εξάλλου πρωτοστάτησαν στο χιλιοπαιγμένο θέατρο της χρήσης χημικών όπλων, που υποτίθεται ότι δικαιολογούν μια στρατιωτική επέμβαση. Και πιθανότατα βγήκε μπροστά το Ισραήλ, όπως πιθανότατα αύριο θα βγεί μπροστά η Ελλάδα (σε μια άλλη περίπτωση).

Την ίδια ώρα η άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία που βρίσκεται στην περιοχή στην οποία ηγεμονεύει η Ρωσία και στην οποία έχει προσχωρήσει και η Τουρκία, εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες και απειλές. 

Οι τοπικοί, μεσαίου επιπέδου ιμπεριαλισμοί που συμμετέχουν σε αυτές τις συμμαχίες δεν το κάνουν ούτε από υποτακτικότητα ούτε από ανικανότητα, όπως λαθεμένα πιστέυοουν διάφορες εκδοχές της αριστεράς (ή και της δεξιάς). Το κάνουν επειδή προωθούν και τα δικά τους, αυτοτελή συμφέροντα, (πολιτικά, οικονομικά, γεωστρατηγικά) στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Συμφέροντα που περνάνε πρώτα από όλα από το τσάκισμα των δικών τους εργατικών τάξεων και λαών στο εσωτερικό των χωρών τους.

Για αυτό η πρακτική σημασία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του να φύγουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την περιοχή είναι η άμεση αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, ή ήττα της δικής μας ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης και των αντεργατικών και πολεμοκάπηλων σχέδιων της, η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη με τις εργατικές τάξεις και τους λαούς της περιοχής. Σαν έμπρακτή συμβολή στην διάλυση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που ευθύνονται για τόσα εγκλήματα στην περιοχή και που ετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερα…..

Praxisreview

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.