ΕΛΙΣΑΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ: «Αριστερό πλυντήριο» των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (AUDIO)

«Αριστερό πλυντήριο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στην ΕΡΤ Λάρισας τόνισε ότι «ανοίγει τη δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια την ΕΕ, όλη η ουσία βρίσκεται στο να δοθεί το “πράσινο φως” για ένταξη στους οργανισμούς αυτούς».

Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα είναι κομμάτι των σκληρών ανταγωνισμών ΗΠΑ – ΕΕ με τη Ρωσία για την περιοχή των Βαλκανίων και ανέφερε ότι οι εξελίξεις είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για του λαούς διότι η όξυνση των ανταγωνισμών παλιότερα οδήγησε σε δυο Παγκόσμιους Πολέμους. Υπογράμμισε πως υπάρχει «το σπέρμα του αλυτρωτισμού» με την αποδοχή της Μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας. Όπως είπε, το ΚΚΕ από την αρχή του προβλήματος είχε επισημαίνει ότι Μακεδονικό έθνος δεν είχε διαμορφωθεί ποτέ και συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει Μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα.

Αναφέρθηκε επίσης και στα περί αυτοπροσδιορισμού που -όπως είπε- αξιοποιείται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για να ανακινηθούν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα επισημαίνοντας τον κίνδυνο να αξιοποιηθεί στη Θράκη.

902.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.