Προκαλούν οι εργοδότες με τις δηλώσεις τους περί «εφαρμογής» των ΣΣΕ

Τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), Λ. Τσιλίδη, ότι οι εργαζόμενοι των περισσότερων τουριστικών γραφείων είναι ικανοποιημένοι από τη δήθεν εφαρμογή των δύο κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ότι τώρα με την επεκτασιμότητά τους «θα επωφεληθούν οι αδικημένοι» στα υπόλοιπα γραφεία, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών – Τουριστικών Υπαλλήλων.

«Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτές οι ΣΣΕ έμειναν στα χαρτιά, αφού σε όλο τον κλάδο κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι νέοι συνάδελφοι προσλαμβάνονται με μισθούς 500-600 ευρώ, πιέζοντας και αυτούς των παλαιότερων» σημειώνει σε ανακοίνωσή της. «Φτάνουν σε σημείο να προσλαμβάνουν το καλοκαίρι εποχιακούς εργαζόμενους με λιγότερα από 400 ευρώ. Το νέο ρεκόρ του κύκλου εργασιών των τουριστικών γραφείων το β΄ τρίμηνο του 2018, που αυξήθηκε κατά 16,6% σε σχέση με πέρυσι, και παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο κ. Τσιλίδης, στηρίζεται πάνω στα εξαντλητικά και ατελείωτα ωράρια, τη δουλειά ακόμα και από το σπίτι μετά το σχόλασμα».

Η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου «να μπουν μαχητικά στον αγώνα για την εφαρμογή των ΣΣΕ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, απέναντι στους εργοδότες και την πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζουν τη ζωή μας».

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

902.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.