Τον προστάτη των αδύναμων υποδύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Τη μάσκα… του προστάτη των αδύναμων φόρεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα» που διοργανώνεται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «βγαίνει από τα προγράμματα της λιτότητας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους», όταν ο ελληνικός λαός καθημερινά γονατίζει για την επίτευξη των «ματωμένων» πλεονασμάτων και των υπερπλεονασμάτων που μετατρέπονται σε κίνητρα για επενδύσεις. Υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του «εδραιώνει τα δικαιώματα της ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, ενδυναμώνει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, προστατεύει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας».

Πρόσθεσε πως «διαχειρίζεται πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα», όταν στη Μόρια και σε άλλα hots spots σε νησιά του Αιγαίου η κατάσταση είναι δραματική λόγω της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα. Επιπλέον, πανηγύρισε διότι η κυβέρνησή του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και «επιλύει διεθνείς διαφορές, όπως είναι το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ».

Αναφερόμενος στον Νέλσον Μαντέλα, ήθελε κυρίως να αναδείξει την ανάγκη των συμβιβασμών, ισχυριζόμενος ότι ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης δίδαξε πως η επίτευξη της κοινωνικής προόδου είναι μία διαρκής διαδικασία συγκρούσεων, αλλά και συμβιβασμών.

902.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.