Ο κοσμηματοπώλης αφέθηκε ελεύθερος – Ο έρπων φασισμός έλαβε το μήνυμα

Ελεύθερος αφέθηκε ο κοσμηματοπώλης που (μαζί με τον μεσίτη) πρωταγωνίστησε στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Ο έρπων φασισμός έλαβε το μήνυμα. Ακόμα και αν σκοτώσετε, δε θα προφυλακιστείτε…

Σε μια στιγμή που γίνεται προσπάθεια – από διάφορα φασιστοειδή – αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της «αυτοάμυνας»

Βάσει του κατηγορητηρίου και του υφιστάμενου νόμου εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν ότι το κτήνος που πρωτοστάτησε στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου δεν είναι ύποπτος φυγής, και ύποπτος τέλεσης άλλου εγκλήματος (;).

Αυτό συνάδει με το γράμμα του νόμου, όμως αυτού του είδους οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης υπηρετούν μια κοινωνική ανάγκη. Στέλνουν ένα μήνυμα (πέρα από την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος): Να χτυπηθεί ο ρατσισμός. Να χτυπηθεί ο έρπων φασισμός.

Η απόφαση για μη προφυλάκιση του κοσμηματοπώλη δείχνει έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας. Να αποδοκιμαστεί μια βάρβαρη και αποτρόπαια πράξη. Δεν μπορεί η κτηνωδία να αντιμετωπίζεται ως μια συνηθισμένη βίαιη πράξη.

Η επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο, δεν είναι ούτε άμυνα, ούτε υπέρβαση ορίων, ούτε… Είναι ένα στίγμα στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ένας λεκές σε αυτό που αποκαλείται ευνομούμενη κοινωνία.

Ηρακλής Κακαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.