ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Θετική προοπτική μόνο με μαζικούς και κλιμακούμενους αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια


Αισθανόμαστε την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε τη θέση και τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στα οξύτατα προβλήματα του χώρου, που κάθε μέρα οδηγείται σε αδιέξοδο και με τα σημερινά δεδομένα δε φαίνεται θετική προοπτική. Δεν υπάρχει όμως θετική προοπτική όσο οι αγώνες που αναπτύσσονται δεν αποκτούν την απαιτούμενη μαζικότητα όσο δεν κλιμακώνονται και κυρίως δε μετεξελίσσονται με βάση και την πείρα, σε αμφισβήτηση και του πολιτικού κοινωνικού συστήματος, του καπιταλισμού, του ρόλου των μονοπωλίων στην Ελλάδα και διεθνώς

Αυτό τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι  ΚΟΒ Πρόνοιας και οι Κομματικές Ομάδες Γονιών και ΑΜΕΑ της ΚΟ Αττικής  του ΚΚΕ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ στην Αθήνα.

Σημείωσε ότι χωρίς τους αγώνες της πρωτοπορίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των εργαζομένων στο χώρο, των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ και των κοινωνικών συμμάχων του, τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα και πως «αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ ή αν δεν είχε συγκεκριμένη ιστορία και σύγχρονη στρατηγική, δε θα υπήρχε σήμερα στην Ελλάδα μια αγωνιστική πρωτοπορία που οπωσδήποτε έχει δυναμική και σίγουρα και οπωσδήποτε θετική προοπτική για το λαό». 

Υπενθύμισε πως από το 1974, αναφερόμενη για την πορεία μετά την κατάκτηση της νόμιμης παρουσίας του, το ΚΚΕ ξεκίνησε την επεξεργασία θέσεων για το θέμα και από περίοδο σε περίοδο λαμβάνει υπόψιν την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, τις ριζοσπαστικές απόψεις κλάδων ενώ ανέφερε πως η πρόνοια αλλά και για τα ΑΜΕΑ αντιμετωπίζονται στον καπιταλισμό ως κόστος, ως δαπάνη της χώρας και που το κεφάλαιο αν επενδύσει αποκομίζει μεγάλα κέρδη.

Στάθηκε στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε «στα σχολεία και προς τους Συλλόγους διδασκόντων για να συγκροτήσουν ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης των παιδιών που έχουν μαθησιακά προβλήματα. Αυτές οι ομάδες έρχονται να υποκαταστήσουν σε βάρος των παιδιών με ειδικές ανάγκες, την αναγκαία στήριξη από επιστημονική ομάδα  που πρέπει να έχει την ευθύνη της έγκαιρης διάγνωσης, της παρέμβασης στην εκπαιδευτική υποστήριξη μέσα σε ένα κατάλληλο σχολικό πλαίσιο. Αντί γι αυτό, οι εκπαιδευτικοί χωρίς γνώση του αντικειμένου, καλούνται να ετοιμάσουν αξιολογικές εκθέσεις για τα παιδιά που τα παρουσιάζουν σε συνεργασία με τα ΚΕΣΥ, να διαμορφώνουν και να υλοποιούν εξειδικευμένα προγράμματα χωρίς όμως αυτά να τα έχουν υπογράψει ειδικοί και να τα υλοποιούν εντός του γενικού δημοσίου σχολείου, που γνωρίζουμε ότι δεν έχει κατάλληλες υποδομές ούτε για τα παιδιά που δεν έχουν ειδικές δυσκολίες».

Επιπλέον έκανε εκτενή αναφορά στην καπιταλιστική κρίση και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φορτώσει στο λαό νέα βάρη, με το τρίτο μνημόνιο και τις συμφωνίες με την τρόικα καθώς και στις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και διευκολύνσεις με το ΝΑΤΟ.

Σε ότι αφορά την προεκλογική περίοδο είπε πως «στην κάλπη απαιτείται να βγει δυνατότερη από ποτέ η θέληση και η πολιτική ωρίμανση του λαού, να αντεπιτεθεί ενιαία στο κεφάλαιο και τα κόμματά του που παρά τις αντιθέσεις τους για το ποιο θα είναι η διακυβέρνηση, κινούνται στην ίδια γενική πολιτική γραμμή στην ενσωμάτωση και πειθαρχεία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» ενώ συμπλήρωσε πως «τόσο οι δήμοι όσο και οι Περιφέρειες βρίσκονται στην ίδια μεριά με την ΕΕ και το κεφάλαιο». 

«Κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι ποιο κόμμα πρόθυμα θα συνεργαστεί να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλιστικό μονόδρομο αλλά ποιο κόμμα αντιστέκεται, προτείνει φιλολαϊκές λύσεις και αναγνωρίζει έμπρακτα τον αναντικατάστατο ρόλο της ταξικής πάλης, της ασυμφιλίωτης πάλης με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το θέμα είναι απέναντι στο λαό να στέκει ένα ασταθές πολιτικό σύστημα, μια αδύναμη διακυβέρνηση σε συνδυασμό με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Τότε υπάρχει ελπίδα οι αγώνες να οδηγήσουν σε ορισμένα θετικά αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά.

902.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.