Ο Δ. Καραγεωργόπουλος να αυτοανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος της «συνδικαλιστικής» επιχειρηματικότητας

«Η συνδικαλιστική μαφία σηκώνει σκόνη για να κρύψει τις βρομιές της!», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την «ανακοίνωση στήριξης» τάχα 80 Σωματείων της ΟΙΥΕ, στην οποία μνημονεύονται οι «θυσίες» και η «ακούραστη δράση» του εργοδότη – συνδικαλιστή Δ. Καραγεωργόπουλου, προέδρου της ΟΙΥΕ.

Σωματεία όμως που είναι φαντάσματα, μονοπαραταξιακά, χωρίς κανένα στοιχείο λειτουργίας, δράσης και παρέμβασης. Στο «κείμενο στήριξης» ο Δ. Καραγεωργόπουλος λίγο-πολύ εμφανίζεται ως ηγέτης του εργατικού κινήματος, με «εμβληματικούς αγώνες» και με «καθοριστική συνδρομή και ανιδιοτελή δράση». Μάλιστα τα σωματεία που υπογράφουν, σημειώνουν ότι θα είναι «η ασπίδα» και «οι μπράβοι του» τάχα για να τον προστατέψουν!

«Η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων που εμφανίζονται να στηρίζουν τον εργοδότη – συνδικαλιστή είναι φαντάσματα και σφραγίδες», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να διαχωριστούν από αυτό το αίσχος, σημειώνοντας πως η αναφορά σε μπράβους-σωματεία είναι επικίνδυνη για κάθε εργαζόμενο.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας έχει ως εξής:

«Το ίδιο το χέρι που έγραφε τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις παραίτησης την προηγουμένη βδομάδα, που θυσιαζόταν δήθεν ως σύγχρονη Ιφιγένεια για το «καλό» της ΓΣΕΕ είναι το ίδιο χέρι που γράφει νέα κείμενα επανάκαμψης και εμφανίζεται στα ΔΣ της ΓΣΕΕ ως νέος αυτοκράτορας!

Ο εργοδότης – συνδικαλιστής, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, πρόεδρος της ΟΙΥΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Καραγεωργόπουλος, είναι αυτός που όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει ένα παζλ από επιχειρήσεις. Στην αρχή ανέφερε πως αυτές οι επιχειρηματικές δράσεις αφορούσαν την κεφαλαιοποίηση οφειλών και πως η επιχείρησή του είναι τάχα στην κοινωνική οικονομία και αυτοδιαχειριζόμενη.

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, τελικά ο συγκεκριμένος βρέθηκε αγκαλιά με αρκετές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πρώτα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην «Fortunagaming ΑΕ», μετά προχώρησε στην ίδρυση εκπαιδευτικής επιχείρησης με αντίστοιχες προσλήψεις εργαζομένων, άρα και εκμετάλλευση μισθωτής εργασίας. Το 2018 η εταιρεία του μπήκε ως κύριος μέτοχος μέσα στην επιχείρηση «Goodmorning»,με αντικείμενο τις Τηλεπικοινωνίες και την κατασκευή ιστοσελίδων και στο τέλος του προηγούμενου έτους η συγκεκριμένη επιχείρηση εξαγοράστηκε από την «LokatsInvestmentsLTD», κυπριακών συμφερόντων, με διευθυντή της μέλος του πρωτοβάθμιου σωματείου που ο Καραγεωργόπουλος προεδρεύει! Σε όλα αυτά δεν υπάρχει τέλος, καθώς εμφανίζεται επιπλέον βάθος και σε άλλες δραστηριότητες.

Η συνδικαλιστική μαφία σηκώνει σκόνη για να κρύψει τις βρομιές της!

Αυτόν τον εργοδότη – συνδικαλιστή τον έφεραν χθες ξανά, προκλητικά στο ΔΣ της ΓΣΕΕ για να τινάξουν τη συνεδρίαση στον αέρα και να πάρουν αποφάσεις στα μουλωχτά! Σήμερα διαβάσαμε σε μια νέα ανακοίνωση μεγαλομανίας του ότι τον στηρίζουν τάχα 80 σωματεία της ΟΙΥΕ, σε ένα κείμενο που ο ίδιος έφτιαξε, με χαρακτηριστική αντωνυμία το «εγώ» του, τις θυσίες του και την ακούραστη δράση του!

Από όλο αυτό το κομμάτι των σωματείων που παρουσιάζεται να υπογράφει, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να αναφερθεί πόσα από αυτά είναι υπαρκτά και κυρίως πότε συνεδρίασαν τα όργανά τους, καθώς όλα αυτά γίνονται πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων! Είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς αντιλαμβάνονται τις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες.

Η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων που εμφανίζονται να στηρίζουν τον εργοδότη – συνδικαλιστή είναι φαντάσματα και σφραγίδες. Εμφανίζονται κάθε 3 χρόνια για να κάνουν εκλογές και να βγάλουν αντιπροσώπους για την ΟΙΥΕ. Είναι κατά βάση σωματεία μονοπαραταξιακά και μίας χρήσης, που όσο κι αν ψάξει κάποιος εργαζόμενος δεν θα βρει στοιχεία λειτουργίας και παρέμβασής τους, δράση και ανακοινώσεις. Αποτελούν μακρύ χέρι του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, με αποκλειστική λειτουργία και αιτία ύπαρξής τους τα προγράμματα απασχόλησης που τους προσφέρουν την ανάλογη οικονομική προμήθεια και τη συνδικαλιστική επιβίωση των αντιπροσώπων τους, από την ΟΙΥΕ ως τη ΓΣΕΕ.

Η αναφορά στο κείμενο σε μπράβους-σωματεία, με πρόσφατα τα γεγονότα στο «Novotel», είναι επικίνδυνη για κάθε εργαζόμενο. Λέμε το εξής προς κάθε συνάδελφο, ακόμα κι αν διαφωνεί με εμάς ακόμα κι αν συμμετέχει σε άλλες δυνάμεις! Να διαχωριστεί από αυτό το αίσχος! Δεν χρειάζεται να εμπλέκεται στις βρομιές και στα μπραβιλίκια, ειδικά όταν έχουν κατατεθεί μηνύσεις, όταν σε πλήθος εικόνων και βίντεο οι μπράβοι βρίσκονται δίπλα στον εργοδότη – συνδικαλιστή, συνομιλεί μαζί τους!

Προτείνουμε στον ίδιο, αφού έχει εύκολο το copy – paste, μαζί με τα σωματεία που έχει νεκραναστήσει, να προσθέσει και τις εργοδοτικές ενώσεις των Καζίνο, των Τηλεπικοινωνιών και των εργοδοτικών φορέων στην Κύπρο, αυτών δηλαδή που πραγματικά ανήκει! Μετά θα μπορεί δικαιωματικά να αυτοανακηρυχτεί ως επίτιμος πρόεδρος της «συνδικαλιστικής» επιχειρηματικότητας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.