ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ν’ αποτελέσει κριτήριο ψήφου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – με τη συμφωνία των άλλων κομμάτων – δένει πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, μίλησε ο ΓΓτης ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην παρέμβασή του, ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: 

«Σοβαρό επίσης ζήτημα, που πρέπει να αποτελέσει και αυτό βασικό κριτήριο ψήφου, είναι το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων κομμάτων, δένει όλο και πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ.

Υπογράφει συνεχώς νέες στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, δίνοντας στην πολεμική βιομηχανία δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, την ώρα που γίνονται εγκληματικές περικοπές για την παιδεία, για την υγεία, την πρόνοια, τις κοινωνικές ανάγκες.

Νέα πρόκληση αποτελεί ο κοινός σχεδιασμός κυβέρνησης – ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για χρηματοδότηση σε ΜΜΕ και ΜΚΟ, με στόχο την αλλαγή του αντιαμερικάνικου – αντιΝΑΤΟικού κλίματος στην Ελλάδα. Αυτή η καμπάνια βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Όσους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς κι αν επιστρατεύσουν, όσα πλυντήρια κι αν στήσουν, όσες ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές κι αν επινοήσουν, δεν πρόκειται να ξεπλύνουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Δεν πρέπει ο λαός να δώσει συγχωροχάρτι ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στα διάφορα απολειφάδια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υπηρέτησαν την ευρωενωσιακή πολιτική και που ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, τους βγάζει από τα μπαούλα για να φτιάξει μαζί τους δήθεν «προοδευτικά» μέτωπα.

Δεν πρέπει να ξεχαστεί το έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας, που σήμερα ακριβώς συμπληρώνονται 20 χρόνια. Αυτό το έγκλημα το οργάνωσαν και το εκτέλεσαν, οι ίδιοι που εμπνεύστηκαν και καθοδήγησαν τη συμφωνία των Πρεσπών, για να δυναμώσουν την παρουσία τους στην περιοχή, να διαιρέσουν τους λαούς, να φτιάξουν κράτη – προτεκτοράτα.

Κι επειδή δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια κι επειδή η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, θυμόμαστε, ότι πολλοί από αυτούς που σήμερα φιγουράρουν στις «προοδευτικές» μαζώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούσαν τότε, στη νομιμοποίηση του πολέμου και των διευκολύνσεων που έδινε τότε η κυβέρνηση Σημίτη του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επίσης, θυμόμαστε ότι τότε ήταν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που κυβερνούσαν στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και πρωτοστάστησαν στους βομβαρδισμούς.

Γιατί η ΕΕ ήταν, είναι και θα είναι μια λυκοσυμμαχία σε βάρος των λαών, που έχει στο DNA της τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τον αντικομουνισμό, τον εθνικισμό.

Κι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δήθεν όλα αυτά είναι μια παρέκκλιση από τις ανθρωπιστικές αξίες της ΕΕ, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλά ανιστόρητοι, είναι και συνειδητοί απατεώνες».

902.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.