Την Πέμπτη 25 Ιούλη η εκδήλωση τιμής για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Την Πέμπτη 25Ιούλη, στις 07.30 μ.μ., έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).

Στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές επισημαίνουν:

«Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ακρίβεια.

Εμπνεόμαστε από το παλικαρίσιο παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά και τα οράματα της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας!

Σήμερα,

  • που η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σφραγίδα της ΕΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα φοιτητών και εργαζόμενων, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,
  • που ενισχύει την καταστολή, διατηρώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το νόμο ενάντια στην απεργία, εντείνει την ποινικοποίηση των αγώνων, την προσπάθεια σιγής νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια με την κατάργηση του ασύλου,

τιμάμε την Σωτηρία με ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που, όπως τότε έτσι και σήμερα, χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών.

τιμάμε την Σωτηρία δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους γονείς μας, δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα «φοιτητές – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!».

Τιμάμε την Σωτηρία δίνοντας τη μάχη καθημερινά για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που κατανοούν, έχουμε τη δύναμη να κατακτήσουμε τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας, μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων – ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τον κοινό αγώνα εργατών, φοιτητών, μαθητών, όλου του λαού.

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης των φοιτητών πλάι σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα.

Για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας. Οργανώνουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!».

902.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.