Έννοιες βιάζονται

Η λέξη «Αριστερά» εκτός από τοπικό, περιλαμβάνει και πολιτικό προσδιορισμό. Χρησιμοποιείται για ανθρώπους ή πολιτική οντότητα η οποία αγωνίζεται ενάντια στο συντηρητισμό, έχοντας ως στόχο την πρόοδο και ευημερία του ανθρώπου και ως σκοπό την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επίσης σίγουρα προϋποθέτει ανειρήνευτο αγώνα κατά του φασισμού. Αυτά, ως μίνιμουμ προαπαιτούμενα. Ως εκ τούτου, κάποιος ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, δεν μπορεί να συστρατεύεται με την ακροδεξιά ούτε να έχει κοντή μνήμη.

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Κώστας Τασούλας, εκλέχθηκε με την ψήφο όλων των βουλευτών (πλην αυτών με την «ξύλινη» γλώσσα). Το 2017 είπε στη Βουλή: «Έχει ακουστεί εδώ ότι
ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ… δεν μπορεί να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά ούτε να τα σκεφτώ».

Πηγή: Χαραυγή / Σήφης

Ατέχνως

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.