Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η αστυνομία ενάντια στην …ριζοσπαστικοποίηση

Δίκτυο με τους δήμους και τις κοινότητες θα «στήσει» η αστυνομία δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Η ριζοσπαστικοποίηση θα αντιμετωπιστεί με κυρίαρχο όπλο την πρόληψη» επισήμανε στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις συνδέοντας την λέξη αυτή με την τρομοκρατία. Με τον τρόπο αυτό έδωσε δείγμα για το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του δόγματος «νόμος και τάξη» που αποτελεί το σύνθημα της νέας κυβέρνησης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι «η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην Ελλάδα» σημειώνοντας πως θα αντιμετωπιστεί μέσω της «αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας» η οποία θα γίνει και «με χορηγούς και ιδιωτών».

Μάλιστα δήλωσε ότι η αστυνομία εμπλέκεται και με στρατιωτικές αρμοδιότητες αφού «η φύλαξη των συνόρων κάποτε ήταν στρατιωτική υπόθεση, τώρα είναι αμιγώς αστυνομική υπόθεση» τονίζοντας ότι στα σύνορα υφίστανται κίνδυνοι όπως «τζιχάντ και τρομοκρατία».

Επίσης αναφέρθηκε σε διακλάδωση της αστυνομίας με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης δηλώνοντας πως « θα αναπτύξουμε στενή συνεργασία με τους Δήμους και με όλους τους φορείς., όπως ο ΟΚΑΝΑ» ενώ ανάγγειλε μέτρα ενίσχυσης λέγοντας πως «ήδη η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έχει εμπλουτιστεί με 500 αστυνομικούς» και «επέστρεψαν άλλοι 500 αστυνομικοί στα Τμήματα Ασφαλείας» ενώ «μέχρι του τέλους του χρόνου προσλαμβάνονται 1500 ειδικοί φρουροί.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.