Στην πρώτη γραμμή…

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης. Συμμετείχαν με αυτοθυσία από τις πρώτες ώρες στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς με όσα πενιχρά μέσα διέθεταν. Κινητοποιήθηκαν βοηθώντας στον απεγκλωβισμό ανθρώπων αλλά και στο μακάβριο καθήκον της ανεύρεσης των θυμάτων της τραγωδίας. Από την επόμενη μέρα, στελέχη του Κόμματος βρέθηκαν στο πλευρό των πυρόπληκτων, περιόδευσαν στις περιοχές της καταστροφής, συζήτησαν με κατοίκους αλλά και με αρμόδιους. Επίσης, περιόδευσαν στα ξενοδοχεία της περιοχής και βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων που απειλούνταν να χάσουν τη δουλειά τους. Διαμόρφωσαν στόχους και διεκδικητικά πλαίσια της πάλης. Αντίστοιχα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και στην Κινέτα από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές συνδικαλιστές πρωτοστάτησαν στην πρωτοβουλία που πήρε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατ. Αττικής να στηθεί και να λειτουργήσει «Στέκι αλληλεγγύης» στους πυρόπληκτους. Το Στέκι πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη δραστηριότητα, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονταν οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς τίποτα, έχοντας χάσει όλα τους τα υπάρχοντα, υποχρεωμένοι να μένουν προσωρινά σε καταυλισμούς πυρόπληκτων. Ταυτόχρονα μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε και η Επιτροπή Πυρόπληκτων, η οποία ανέπτυξε σημαντική διεκδικητική δράση, οργανώνοντας συσκέψεις, παραστάσεις και κινητοποιήσεις μέχρι τη Βουλή, απαιτώντας την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή και ανεπιφύλακτα στήριξε τα αιτήματα των πυρόπληκτων. Τα στελέχη και οι βουλευτές του Κόμματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και στην Κινέτα, στα κατεστραμμένα σπίτια και τις χαμένες περιουσίες, συνέβαλαν με τη δράση τους στην οργάνωση της διεκδίκησής τους.

Σημαντική στιγμή στην παρέμβαση του Κόμματος, στη στήριξη των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής της Ανατολικής Αττικής, ήταν η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε στις 27/8/2018 στη Νέα Μάκρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους κατοίκους της περιοχής, στηρίζοντας και μ’ αυτόν τον τρόπο τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους αλλά προβάλλοντας και τη συνολική αντίληψη του ΚΚΕ για τις βαθύτερες αιτίες της τραγωδίας και την ανάγκη οι αιτίες αυτές να μπουν στο στόχαστρο της λαϊκής πάλης.

Εναν χρόνο μετά, με τις πληγές να είναι ακόμα ανοιχτές, με τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις, οι κομμουνιστές συνεχίζουν τη δράση τους σε όλες τις κατευθύνσεις, προσπαθώντας να μην ξεχαστεί, να μη χαθεί τίποτα, να συνεχιστούν η διεκδίκηση και ο αγώνας.

«Ρ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.