Ψήφος κατά βαρβάρων

Από το σύνθημα έως την πράξη, από τη στήριξη έως την πράξη, από την αναγνώριση έως την πράξη, από το σεβασμό στα λόγια έως αυτόν με έργα, από το πισωγύρισμα στην επαναφορά της συνείδησης στην τάξη της, από την επιβίωση έως τη ζωή, και εν τέλει από τη ζωή στην καλή, την ωραία, τη γεμάτη ζωή, μια ψήφος μετράει: Η ψήφος στο ΚΚΕ.

Αυτές τις τελευταίες ώρες έως την κάλπη, με το άγχος και την ένταση χιλιάδων συντρόφων αλλά και φίλων του Κόμματος να μη μετράει, να μην τους λυγίζει, ακριβώς επειδή το Κόμμα είναι το ΚΚΕ, το δηλητηριώδες αέριο που θα διοχετευτεί στη βάρβαρη πολιτική μας αγορά από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές μέχρι τις κουβέντες στα σπίτια, στα λεωφορεία, στα τρένα, στα καφενεία, ακόμα και στις ουρές μπροστά από τα εκλογικά τμήματα, είναι γνωστό. Εδώ και έναν αιώνα «ωραία τα λέει το ΚΚΕ, αλλά δεν γίνονται»… Η γνωστή πέμπτη φάλαγγα, ο γνωστός ψυχολογικός πόλεμος που και τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα με προεξάρχοντες τους ενσωματωμένους στο σύστημα οπορτουνιστές, αλλά και τα δύο φασιστικά μορφώματα, διεξάγουν εναντίον των κομμουνιστών, δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε την επόμενη μέρα.

Η ασπίδα και η αντιασφυξιογόνα μάσκα μας συνάμα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Είναι τόσο φοβισμένοι που δεν μπορούν μήτε να μας μασήσουν, μήτε να μας καταπιούν. Τόσο φοβισμένοι που φτάνουν να γελάνε με νεκρούς, να υπογράφουν ρουσφέτια στο «παρά πέντε», να ειρωνεύονται μέχρι και τη μάνα τους και τον πατέρα τους που υπερασπίζονται ακόμα τα κομμούνια, και να χτυπάνε πόρτες συντρόφων τάζοντας ψίχουλα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη ή απειλώντας με στάχτες που θα σκορπίζονται – μετά το αριστερό – και από το δεξί χέρι του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Σ’ αυτούς που επιμένουν – είτε ως κόμματα εξουσίας είτε ως κόμματα προδοσίας είτε ως κόμματα τρομοκρατίας είτε ως κόμματα μπαλαντέρ – να εξαντλούν μπροστά στην κάλπη το φανερό και κρυφό αντικομμουνιστικό τους οπλοστάσιο, εμείς εδώ, κι εκεί, κι αλλού, και παντού, και χτες και σήμερα, και αύριο, και στο άθλιο προεκλογικό τοπίο και στο ακόμα αθλιότερο μετεκλογικό, έχουμε ένα όπλο: Το Κόμμα, το ΚΚΕ. Εναν στόχο: Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έναν δρόμο του αγώνα και της αντίστασης. Μια εντολή: Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του λαού και ένα πρόγραμμα εξουσίας με τέτοια οργάνωση της οικονομίας και της ζωής, που το μέλλον να μη φοβίζει, αλλά να ευνοεί τους νέους και οι κόποι των γερόντων να μην τους στοιχειώνουν αλλά να τους δικαιώνουν.

Δυνατό ΚΚΕ λοιπόν. Ακόμα και οι πιο διστακτικοί, νιόφερτοι, ακόμα και κουβαλώντας και βάρη και προκαταλήψεις και τύψεις, ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί μετράει στη συγκρότηση εκείνης της κρίσιμης λαϊκής μάζας που καμία βαρβαρότητα δεν μπορεί να τη νικήσει. Κι αυτή είναι και η ψήφος που μετράει, και η δύναμη που μετράει έξω και απέναντι από τα μέτρα των βαρβάρων.

Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.